Környezettudatosan közlekedtünk Demecserben

A rendezvényt Szuhóczky Gábor alapítónk nyitotta meg köszöntötte a megjelenteket és bemutatta az előadókat. Ismertette az Integráció a Minőségi Fejlesztésért Alapítvány jelen projektjének céljait, majd felkérte a szakértőket tartsák meg előadásaikat.

Deák Krisztián Debreceni Egyetem tanára bemutatta az egyetemet, azon belül a Műszaki kart. Alternatív hajtású járművek fejlesztése a Debreceni Egyetem Műszaki Karán című előadásában ismertette a folyamatban lévő fejlesztéseket. Elmondta az alternatív energia  felhasználási köre egyre bővül, és ha körültekintünk saját otthonunkban, számos újratölthető akkumulátorral, napenergiával működő eszközzel találkozhatunk (a napelemes számológéptől vagy kerti lámpától kezdve az tölthető fényképezőgépen át a mobiltelefonunkig, vagy az egyre népszerűbb elektromos kerékpárokig, motorokig).

Következő előadónk dr. Sikolya László a Nyíregyházi Egyetem tanára ismertette az egyetemen folyó életet, képzési lehetőségeket. Majd ismertette a jelenlévőkkel a környezettudatos közlekedés ismérveit. A környezettudatos közlekedés egy haladóbb szemléletű és üzemanyag takarékosabb vezetési stílust jelent valamint egy új vezetési kultúrát is jelképez, amely nem csak a fejlett jármű-technológiák kihasználását teszi lehetővé, hanem egyúttal növeli a közúti biztonságot is.

Szuhóczky Gábor alapítónk ismertette alapítványunk célkitűzéseit, majd kifejtette a klímastratégiai célokat, és a program keretében megvalósított eseményeket. Kitért az éghajlatváltozás által veszélyeztetett megye-specifikus értékek ismertetésére és a klímastratégiához szükséges helyzetelemzésre is.